AWD

Geplaatst door op 18 feb, 2012

Dodaars

 

Dodaars

 

Afgelopen vrijdag heb ik met Binne, Theo en Sjoerd afgesproken om een dag naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen te gaan. Dit 3400 hectare grote gebied dankt zijn naam aan het feit dat hier sinds de 19e eeuw drinkwater wordt geproduceerd voor de stad Amsterdam. Voorgezuiverd Rijnwater wordt de grond ingepompt waar het vervolgens op natuurlijke wijze door het fijne duinzand wordt gefilterd.

Ons eigenlijke reisdoel waren de Vossen die hier rond lopen. Omdat er mensen zijn die deze dieren soms voeren, zijn ze bepaald niet schuw, en komen zelfs naar je toe lopen wanneer je blijft staan om ergens een foto van te maken.

Portret Vos

 

Portret van een Vos

Verder hebben we vele soorten vogels gezien, o.a. een Waterral die we alle vier mooi hebben kunnen fotograferen. Deze soort heb ik zo lang als ik vogels fotografeer nog maar één keer gezien; in het Lauwersmeergebied.

Brilduiker

 

Dreigende houding van een Brilduiker, richting een groepje Kuifeenden die te dichtbij kwamen.

 

Google zoekterm, aantal keren gebruikt:

2 reacties

  1. Mooie serie Pieter… brilduiker staat er mooi op, met de druppels. en mooi uitsnede van de dodaars..

  2. Hoi Pieter,

    Mooie foto’s Pieter van een mooie dag. Vooral de staartmees staat het fraai op. Voor herhaling vatbaar in het voorjaar.

    groet,

    Theo

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>